Waarom u beter geen moedermelk ring zilver kunt kopen leest u hier..

Moedermelk ringen zijn natuurlijk een zeer kostbare en emotionele sieraden en een moedermelkring zilver behoort tot één van de keuzes die u kunt maken naast moedermelk sieraden van goud of edelstaal. 

Zilver is natuurlijk een prachtig materiaal maar kent - zeker bij de vervaardiging van moedermelk ringen - zo zijn nadelen.

De nadelen van een zilveren moedermelk ring op een rijtje

Voordat we u de nadelen van een zilveren moedermelkring gaan noemen eerst de voordelen want die zijn er natuurlijk ook. Het voordeel kan zijn dat u valt voor de zachte glans van het zilver maar hier is het wel oppassen geblazen want veel sieraden zijn tegenwoordig voorzien van een dunne rodiumlaag die kan slijten. Een ander voordeel van een moedermelk ring uitgevoerd in zilver is dat deze op maat gemaakt kan worden. Dan zijn er natuurlijk mensen die denken dat zilver een zeer kostbaar materiaal is echter de prijs van een ring met moedermelk in het zilver wordt niet in hoofdzaak bepaald door het materiaal maar meer door het arbeidsloon. Net als bij Edelstalen Moedermelk Ringen gaat het meeste werk zitten - en de meeste kosten - in het preserveren van de moedermelk .

Nu de nadelen van een zilveren moedermelkring:

  • de hardheid van zilver ligt op de schaal van Mohs tussen de 2.5-3 

Als we dit vergelijken met de hardheid van Edelstaal gebruikt voor ringen en andere sieraden en die ligt tussen de 5.5 en 6.3 kunnen we hieruit concluderen dat moedermelk ringen van zilver ruim 2x zo snel slijten. U heeft vast en zeker wel een zilveren ring waarbij u constateert dat de glans weg is en er heel veel kleine krasjes op zitten. 

Het feit dat een moedermelkring zilver veel sneller beschadigt raakt komt niet alleen omdat de hardheid in cijfers veel lager ligt dan RVS ringen maar ook omdat er veel meer materialen zijn die het zilver kunnen krassen . Vooral als u het sieraad veelvuldig in het dagelijks verkeer draagt is het zilveren exemplaar zeer gevoelig. 

  • de buigsterkte van zilver ligt op een heel laag niveau waardoor dunne moedermelk ringen van zilver ook veel sneller zullen vervormen. Bij de minste of geringste druk zal de ring vervormen.

Bij RVS | Edelstalen moedermelkringen zal dit niet gebeuren omdat de buigsterkte vele malen sterker is ; een voorbeeld: een scheen van een zilveren ring zou eigenlijk een minimale dikte moeten hebben van 4 mm in vergelijking met een ring van Edelsteel die een scheendikte heeft van 1.5 mm. Natuurlijk resulteerteen scheendikte van 4 mm. of meer in een ondraagbaar sieraad; reden waarom u beter kunt kiezen voor een RVS sieraad dan voor een zilveren moedermelk ring.

 

Zilver is uit ; Edelstaal is in

Tsja, het klinkt wellicht vreemd dat een eeuwenoud materiaal is verdrongen door een modern metaal maar gezien bovenstaande gegevens is het niet zo verwonderlijk dat de meeste mensen tegenwoordig steeds vaker kiezen voor een edelstalen sieraad i.p.v. een moedermelk ring zilver of goud. Dat heeft niet met de prijs te maken maar omdat RVS sieraden nu eenmaal sterker zijn en eigenlijk " voor het leven " zijn.

Daar komt bij dat edelstaal een nog mooiere koele kleur heeft welke niet vervaagt en met elke kledingvoorkeur is te combineren.

RVSRing.nl maakt vanwege redenen hier vermeld GEEN moedermelk ringen van zilver maar uitsluitend van hoogwaardig sieraden edelstaal. Maak gebruik van onze expertise en kies niet voor een zilveren moedermelk ring maar voor een RVS exemplaar.

Ga hier naar onze moedermelk ringen.

 

 

© 2020 - 2022 rodoma.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel